Novi DS 3

Prefinjenost z značajem

[cle1: 101722JPG Lang:SL]
 

MOČ

Bencinski od 100 do 130 KM

100 % električni 115 kW/156 KM

ELEKTRIČNI DOSEG

Do 395 - 404 km pri kombiniranem ciklu vožnje (WLTP)

PORABA GORIVA / EMISIJE (KOMBINIRANI CIKEL WLTP)

od 1,2 l/100 km
od 127 g CO₂/km

RAZKOŠEN IN OKRETEN Sodobna oblikovna zasnova

Tehnološko napredni in učinkoviti Novi DS 3 vas bo z vso svojo eleganco in karakterjem spremljal na vseh potovanjih. Na voljo je tudi 100-odstotno električna izvedenka, ki vas bo s svojim udobjem v vožnji naravnost očarala.

Razpoložljivi motorji za Novi DS 3

Novi DS 3 je na voljo z različnimi motorji:

bencinski PureTech 100 in 130 ter 100-odstotno električna izvedenka.

Novi DS 3 - baterija

Z osvojitvijo dveh naslovov svetovnega prvaka v Formuli E nam je uspelo poglobiti strokovno podkovano znanje naših inženirjev s področja električne energije in razviti novo generacijo izjemno učinkovitih motorjev. Optimalno izboljšana aerodinamika in toplotna regulacija nove baterije Novega DS 3 pripomoreta k večji zmogljivosti njegovega motorja E-TENSE.

100 % ELEKTRIČNI E-TENSE

Novi DS 3 na 100-odstotno električni pogon je zasnovan na novi konstrukcijski osnovi in izdelan iz inovativnih materialov, tako da ponuja še več dosega (do 395 - 404 km pri mestnem ciklu vožnje) in v svoji kategoriji velja za enega izmed najlažjih kompaktnih SUV-jev. To je idealen partner za kratke razdalje in tudi dolga potovanja, saj je možno njegovo baterijo v zgolj 30 minutah napolniti do 80 %.

Novi DS 3 - doseg

OBLIKOVNA ZASNOVA ZUNANJOSTI

Novi DS 3 se ponaša z izčiščenimi linijami in prodornim pogledom, ki poudari njegov estetsko izpolnjen in prefinjen značaj. 

Izostren pogled

Novi DS Wings elegantno povezujejo okrasno masko in žaromete full LED. Na voljo so v kromani ali lakirano črni končni obdelavi in dajejo Novemu DS 3 veder pogled. 

Novi DS 3 - žarometi full LED

Potopne vratne kljuke

Novi DS 3 je opremljen s kromanimi vratnimi kljukami, ki se elegantno prilegajo karoseriji in se ob odpiranju izstavijo iz vrat. 

Novi DS 3 - kromane potopne vratne kljuke

Čudovita rešetka okrasne maske

Rešetko okrasne maske Novega DS 3 prefinjeno krasijo svetleče črne ali kromane diamantne konice, ki poveličujejo njeno impozantno držo.

Novi DS 3 - rešetka okrasne maske

OBLIKOVNA ZASNOVA NOTRANJOSTI Strokovno podkovano znanje in skrbno izdelane podrobnosti

V skrbno dodelani notranjosti Novega DS 3 se prepletajo visokokakovostni materiali, tehnološka eleganca in dovršene podrobnosti, tako da se boste lahko povsem predali udobnemu in umirjenemu notranjemu ambientu, ki je prežet s karakternimi in modernimi potezami.

Novi DS 3 - oblikovna zasnova notranjosti
Novi DS 3 - oblikovna zasnova notranjosti

Dizajn paščka zapestne ure

Naši usnjarski mojstri so notranjost Novega DS 3 okrasili z napa usnjem, to je dragoceno polno zrnasto usnje. Ekskluzivna izdelava v dizajnu paščka zapestne ure elegantno poudarja močno povezavo med znamko DS Automobiles in rokodelskimi mojstri.

Giljoširana dekoracija "clous de Paris"

Za okrasitev upravljalnih stikal Novega DS 3 so se naši oblikovalci zgledovali po luksuznem urarstvu in ustvarili giljoširano dekoracijo «Clous de Paris». Zahtevno končno obdelavo krasijo majhni žebljički s piramidalno glavo, ki se medsebojno usklajeno prepletajo.

Biserni dekorativni šivi

Okrasne šive usnjenega oblazinjenja Novega DS 3 krasi visoko prefinjena podrobnost v motivu pravega bisera, ki se je porodil neposredno iz zamisli naših usnjarskih mojstrov in po navdihu vezenja. Ta majhna podrobnost je postala edinstven podpis znamke DS Automobiles.

Plemeniti materiali

Plemeniti materiali, odličnost strokovno podkovanega obrtniškega znanja iz Francije in harmonične linije vlijejo življenje notranjosti, katero krasi edinstveno oblazinjenje.

Novi DS 3 - materiali za notranjost
Novi DS 3 - volan

POVEZLJIVO OKOLJE Digitalno potovanje

Po zaslugi funkcije za prostoročni dostop in zagon boste lahko sedli na virtualno voznikovo mesto. Na povezljivem volanu Novega DS 3, ki ga prekriva usnje, so razporejena številna stikala za enostaven dostop do tehnologij za pomoč pri vožnji in prestavljanje.

 

10-3-palčni sredinski zaslon visoke ločljivosti in s svetlečo končno obdelavo, digitalna instrumentna plošča z elegantno grafiko, ki je vgrajena skupaj z barvnim prikazovalnikom v višini oči in ergonomska upravljalna stikala se idealno prilegajo potniškemu prostoru ter omogočajo enostavno prebiranje informacij o vožnji.

Novi DS 3 - Hi-Fi Focal Electra

Novi DS 3 je zasnovan je kot pravi avditorij, tako da si boste lahko privoščili izjemne zvočne izkušnje, prežete z neprimerljivo čistim zvokom. Sistem Hi-Fi FOCAL ELECTRA je na voljo z dvanajstimi zvočniki, ki so premišljeno razporejeni po potniškem prostoru, da zagotavljajo natančen, uravnotežen in neizmerno bogat zvok.

Po zaslugi informacijsko razvedrilnega sistema, ki zajema povezljivo navigacijo in funkcijo DS IRIS SYSTEM, si boste lahko privoščili vrhunske digitalne izkušnje. S pomočjo najnovejšega intuitivnega in povsem po meri nastavljivega informacijskega eko sistema boste lahko do vseh funkcij dostopili prek bližnjic na velikem 10,3-palčnem sredinskem zaslonu. Vaše ukaze izvrši s pomočjo funkcije za prepoznavanje glasu in na ta način poenostavi vaša potovanja.

Novi DS 3 - sodobni sistem
#

PERFORMANCE LINE Izrazen značaj

Novi DS 3 v izvedbi PERFORMANCE LINE se ponaša s še bolj elegantnim videzom in ekskluzivno končno obdelavo. Njegova privlačna postava pade v oči že ob prvem pogledu nanj.

TEHNOLOGIJE Spoznajte sisteme za pomoč pri vožnji novega DS 3.

DS IRIS SYSTEM

DS IRIS SYSTEM je naš najnovejši informacijski eko sistem, ki velja za intuitivnega, ergonomsko oblikovanega in povsem po meri nastavljivega. Zajema osebnega pomočnika z zaslonom na dotik in naprednim glasovnim prepoznavanjem: DS IRIS SYSTEM izvrši vse vaše ukaze natanko tako, kot želite.

DS IRIS SYSTEM

DS DRIVE ASSIST

Sistem DS DRIVE ASSIST nudi vozniku pomoč in mu omogoča v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. To predstavlja en korak več proti avtonomni vožnji. Inovativen sistem prilagodi hitrost in razdaljo do pred nami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno usmeri Novi DS 3 v položaj na voznem pasu, ki ga je izbral voznik. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.

DS DRIVE ASSIST

DS MATRIX LED VISION

Žarometi DS MATRIX LED VISION Novega DS 3 so razdeljeni na tri module LED za zasenčene luči in en modul MATRIX BEAM za dolge luči, ki je prav tako razdeljen na 15 neodvisnih segmentov. Segmenti se vklapljajo in izklapljajo postopoma, odvisno od razmer v okolici, ki jih zazna kamera na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Voznik lahko tako vozi z dolgimi lučmi, ne da bi zaslepil druge udeležence v prometu. Tako se na primer ob približevanju vozila, ki vozi pred nami ali iz nasprotne smeri, en del svetlobnega snopa izklopi okoli vozila, da ga ne ovira in spremlja njegovo premikanje.

DS MATRIX LED VISION
Novi DS 3 - kompaktni SUV