DS 9 E-TENSE

Moč in udobje priključnega hibrida.

 

Na voljo sta dve različici hibridnega pogona

Na voljo z dvemi pogonskimi močmi (250KM in 360KM s 4×4 pogonom) imajo naši modeli E-TENSE emisije CO₂ od 0 do 49 g / km in doseg v 100% električnem načinu vožnje med 40 in 50 km v ciklu WLTP¹.

 

DS 9

E-TENSE : MOČ IN UDOBJE PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

E-TENSE TEHNOLOGIJA

Vožnja v popolni svobodi

REGENERATIVNO ZAVIRANJE

E-SAVE funkcija

NAČINI VOŽNJE

Polnite baterijo medtem, ko zavirateVEČ INFORMACIJ
E-TENSE TEHNOLOGIJA
Programirajte uporabo električnega načinaVEČ INFORMACIJ
E-SAVE funkcija
Izberite način vožnjeVEČ INFORMACIJ
NAČINI VOŽNJE

PREDNOSTI PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

Tiha in udobna vožnja

Uživajte v mirni in tihi vožnji, ko se na pot odpravite v načinu vožnje Zero Emision. Pri modelih E-TENSE pa za zvočno udobje in tišino notranjosti ojača lepljeno steklo, ki je serijsko vgrajeno.

Vozite v popolni svobodi

Naši priključni hibridi zagotavljajo popolno prilagodljivost med vožnjo v mestu, tudi v prometnih zastojih. Na vetrobranskem steklu modra LED lučka potrjuje, da je električni način aktiviran za še večje udobje.

Emisije

Prava referenca na trgu je, saj ima naša plug-in hibridna različica DS 9 E-TENSE  vrednosti od 49 g CO₂ / km (op. odvisno od homologacije vozila).

E-TENSE storitve

Uživajte v številnih storitvah DS Automobiles, ki vam olajšajo vsakdanje življenje: poiščite polnilna mesta in načrtujte polnjenje ali pa polnite vozilo doma.

Prtljažni prostor in uporabnost

DS 9 ima edinstvene razsežnosti, ki so jih razvili naši inženirji. Prtljažnik DS 9 E-TENSE s prostornino 510L je eden največjih v svojem segmentu.

Različica na 4-kolesni pogon

Z dvema elektromotorjema, eden spredaj, drugi zadaj, pogonska enota E-TENSE 4×4 360 omogoča do 360 konjskih moči za izjemne zmogljivosti.

TEHNOLOGIJA & DOVRŠENOST

Naši priključni hibridni modeli E-TENSE združujejo najboljše tehnološko znanje in izjemne zmogljivosti.

DOSEG IN POLNJENJE Vozite v načinu Zero Emision

Pri uporabi v električnem načinu imajo naši modeli E-TENSE doseg do 50 km (cikel WLTP¹). Popolna razdalja za pomoč pri vsakodnevnih potovanjih po mestu.

Doseg vašega priključnega hibrida se lahko razlikuje glede na različne dejavnike, kot so podnebne razmere, vaša hitrost ali celo vaš način vožnje.

Hitrost

Med dejavniki, ki najbolj vplivajo na doseg vašega priključnega hibridnega avtomobila, je najpomembnejša hitrost. Vzdrževanje konstantne in zmerne hitrosti vam bo omogočilo optimizacijo dosega vašega avtomobila.

Način vožnje in naklon cestišča

Vaš priključni hibridni avtomobil je še posebej občutljiv na vožnjo in zunanje okoliščine. Izberite način Eco (med štirimi načini vožnje), vadba eko vožnje ali uporaba regenerativnega zaviranja sta rešitvi za prihranek energije do 15%.

Nadzor temperature gretja in hlajenja

V primeru ekstremne vročine ali ekstremnega mraza mora baterija zagotoviti potrebno energijo za hlajenje ali ogrevanje potniškega prostora, pozimi pa porabi do 35% več energije. Zato je bolje, da priključni hibrid predhodno pripravite (prednastavite gretje ali hlajenje), ko je še vedno priključen na polnilno mesto.

STORITVE PO MERI

Pravni poduk

¹Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP - Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).