DS 9

MOČ ELEGANCE

Od 69690 € z DDV

[cle1: DS_9_SLIDESHOW Lang:SL]
 

MOČ

Od 225 do 360* KM

Na voljo priključni hibrid

 

*360 KM bo na voljo kasneje

DIMENZIJE

dolžina : 4,93 metrov

širina : 1,93 metra

višina : 1,46 metra

PORABA / EMISIJE (PO KOMBINIRANEM CIKLU WLTP¹)

od 1,5 do 7 L  / 100 km

do 33 g  do 159g  CO₂ / km

MOJSTER PREFINJENOSTI
ČUDEŽ TEHNOLOGIJE
Zunanji dizajn : dragulj prefinjenosti

Simbol francoskega “savoir-faire”, DS 9 bo kmalu na voljo. Zasnovan s hibridno močjo E-TENSE, je naša nova limuzina oblikovana tako, da ponuja tehnično odličnost, neverjetno udobje in neprimerljivo prefinjeno dodelavo detajlov.

Sodobna silhueta

SODOBNA SILHUETA PREŽETA S PREFINJENOSTJO

DS 9 izstopa s sodobnimi linijami, ki združujejo eleganco in dinamičnost. Ekskluzivni oblikovni elementi v obliki logotipa DS, giljoše “Clous de Paris”, značilne maske ali potopljene kljuke na vratih dajejo avtomobilu zelo značilen in prepoznaven videz.

FASCINANTEN SVETLOBNI PODPIS

Ob zagonu vozila prednja žarometa DS ACTIVE LED VISION, ki sta pravi prepoznavni znak znamke DS, zasvetita v vijolični barvi, svetlobni moduli pa se zavrtijo za 180 stopinj.

FASCINANTEN SVETLOBNI PODPIS

POZORNOST DO DETAJLOV

Ekskluzivni oblikovni elementi v obliki logotipa DS, giljoširani “Clous de Paris” na pokrovu motorja; zaključek, ki je tako umetniški kot tehnični, navdihnjeni pri oblikovalcih prefinjenih ur.

POZORNOST DO DETAJLOV
SKRITE KLJUKE, KI VAM ODPREJO VRATA

SKRITE KLJUKE, KI VAM ODPREJO VRATA

Presenečeni boste na čarobnostjo potopnih vratnih kljuk, ki se samodejno izstavijo, ko se avto odklene, saj do tega trenutka bili skriti in nevidni.

Takoj, ko se odmaknete od avtomobila za več kot 2 metra, se ročaji zaskočijo in avto se samodejno zaklene.

DS 9

SAVOIR-FAIRE Notranjost : utelešenje elegance

DS 9 je zasnovan tako, da vsak potnik uživa enako raven udobja. Sedeži, tako prednji kot zadnji, z ogrevanjem, zračenjem in masažno funkcijo. Notranjost, izdelana do najmanjših podrobnosti, dopolnjuje oblazinjenje Alcantara®.

Notranjost

DS LOUNGE Odličnost v vseh podrobnostih

Sedeži

Navdušeni boste nad lepoto materialov, ki prekrivajo notranjost DS 9, predvsem usnjenimi deli na armaturni plošči in volanu.

Naslon za roke Lounge na zadnjih sedežih pripomore k splošnemu udobju; oblazinjen z usnjem Nappa, s hrambnim prostorom, opremljen s priključkom USB in upravljalnimi gumbi za masažo sedežev.

Volan

Interijer visoke mode

GILJOŠIRANA DEKORACIJA "CLOUS DE PARIS"

Izpod spretnih mojstrskih prstov je nastal vsak zaključni detajl, ki so ga obdelali kot bi obdeloval dragocen kamen. Navdih in prefinjeno tehniko izdelave so poiskali pri izdelovalcih pestižnih ur. Posebna urarniška tehnika vzorčenja “Clous de Paris” krasi upravljalne gumbe, z vzorcem drobnih žebljev s piramidnimi glavami, ki se nemoteno križajo in prepletajo.

BISERNI ŠIV

Povzeto iz sveta mode in ročnega šivanja, so naši tapetniki ustvarili t.i. “biserno šivanje”, posebej eleganten zaključek, ki poustvarja obliko biserov, za večji poudarek usnjene notranjosti. Ta naklonjenost visoki modi je hitro postala podpis znamke DS Automobiles.

B.R.M R180

Ura B.R.M R180, zasnovana v sodelovanju z B.R.M Chronographes, je veličastno postavljena na armaturno ploščo in se prikaže (obrne) ob zagonu vozila.Z elegantnim dizajnom in tehnološko dovršenostjo se samodejno nastavi na pravi čas glede na sezono in časovni pas, v katerem potujete.

Zvočno udobje

Zvočno udobje in užitek

Z lansiranjem DS 9 so naši strokovnjaki pripravili popolnoma nov koncept zvočnega udobja. Poleg večplastnih stekel z zvočno izolirano folijo so mu namenili karoserijo, ki je izdelana po tehnologiji varjenja-lepljenja in odpravi vibracije, zaradi česar v notranjosti prevladuje umirjen in brezskrben ambient. To pravo mojstrovino dodatno poudari izčiščen zvok, ki ga predvaja sistem Hi-Fi FOCAL Electra® in njegovih 14 zvočnikov.

VAŠA NAJLEPŠA INSPIRACIJA

Notranjost DS 9 je zvesta filozofiji oblikovanja DS: personalizacija.
Spodaj izberite DS Inspiration in kliknite "notranji pogled", da si ogledate 360 ​​° notranji pogled.

POGLED 360°

*Vse predstavljene barvne kombinacije notranjosti so informativne narave, slike so simbolične narave, saj ne omogočajo zanesljive reprodukcije barv. Za več informacij si oglejte cenik ali se obrnite na prodajnega svetovalca DS.

 

TEHNOLOGIJA Ko vam je napredna tehnologija v pomoč

Zasnovan za vaše udobje, DS 9 odlikuje najnovejša tehnologija.

DS PARK PILOT

DS PARK PILOT

Vaš DS 9 ima vajeti v rokah

Z DS PARK PILOT je parkiranje izjemno enostavno.

S sistemom DS PARK PILOT lahko vaša petvratna limuzina samodejno parkira, brez da bi morali vi premikati volan ali pritiskati na pedala. Kadar želite parkirati, morate le pritisniti in zadržati gumb Park ter počakati, da se čarovnija konča. Sistem najde prosto parkirno mesto, ki ustreza velikosti vozila DS 9, ko se mu približate s hitrostjo največ 30 km/h. Nato pa vozilo parkira pravokotno ali vzdolžno.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Tehnologija za vnaprejšnje predvidevanje

V ta namen kamera, ki je nameščena za vetrobranskim steklom in je elektronsko povezana z vzmetenjem, ter štiri zaznavala višine podvozja in trije merilniki pospeška analizirajo vrsto cestišča in odzive vozila DS 9 (hitrost, kot zasuka volana, zaviranje itd.). V realnem času posredujejo podatke računalniku, ki prilagodi delovanje vsakega kolesa posebej. Na podlagi teh informacij vzpostavi trše ali mehkejše vzmetenje in to na neprekinjen način. Vožnja s to izjemno petvratno limuzino ni le brezskrbna temveč tudi odzivna in natančna.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

DS ACTIVE LED VISION

Vaš avto bdi nad vami

DS ACTIVE LED VISION je preplet stila in tehnologije. Trije vrtljivi moduli LED dopolnjujejo glavni žaromet LED. Glede na kot zasuka volana, hitrost vozila in vremenske razmere se moduli premikajo od leve proti desni, lahko pa celo spremenijo naklon. S tem se doseg osvetlitve povečuje ali zmanjšuje. Svetlobni snop je tako širši oziroma bolj natančno usmerjen in lahko bolj učinkovito osvetli robove cestišča.

DS ACTIVE LED VISION

DS NIGHT VISION

Videti, česar v temi ni mogoče videti

Sistem DS NIGHT VISION vozniku zagotovi optimalno vidljivost ponoči ter mu omogoči izjemno preglednost nad cestiščem in nevarnostjo. Na okrasni maski je nameščena infrardeča kamera, ki zaznava pešce in živali na cestišču do razdalje 100 m. Voznik si dogajanje na cesti ogleduje na digitalni instrumentni plošči, nevarnosti pa se mu prikažejo sprva uokvirjene z rumeno barvo, nato pa z rdečo, odvisno od stopnje kritičnosti. Na podlagi tega opozorila se lahko voznik odzove in vnaprej predvidi situacijo.

DS NIGHT VISION

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Vaš avto bdi nad vami

Dan in noč sistem senzorjev in kamera iščeta znake utrujenosti ali nezbranost pri vozniku, pa tudi nadzoruje pot avtomobila. Če zaznajo zaspanost ali pomanjkanje pozornosti, se v kokpitu samodejno sproži zvočni signal in na sredinskem zaslonu se prikaže opozorilo.Dan in noč sistem senzorjev in kamera iščeta znake utrujenosti ali nezbranost pri vozniku, pa tudi nadzoruje pot avtomobila. Če zaznajo zaspanost ali pomanjkanje pozornosti, se v kokpitu samodejno sproži zvočni signal in na sredinskem zaslonu se prikaže opozorilo.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

DS DRIVE ASSIST

Okus avtonomne vožnje

Inovativen sistem, ki deluje do hitrosti 180 km/h*, natančno umesti vaše vozilo na vozni pas po zaslugi pomoči pri zadržanju vozila na voznem pasu, ki identificira talne označbe. Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go samodejno prilagaja hitrost, da zadrži varnostno razdaljo do vozila pred vami. V upočasnjenem prometu pa DS DRIVE ASSIST upravlja tudi faze zaustavitve in ponovnega zagona vozila.

 

*Odvisno od veljavne zakonodaje v državi.

DS DRIVE ASSIST
DS 9 E-TENSE

DS 9 E-TENSE Moč in udobje priključnega hibrida.

Tehnologija in zmogljivost

Združite prilagodljivost, udobje in zmogljivost plug-in tehnolgije E-TENSE. Kombinacija elektrike in bencina poveča užitek v vožnji. Ob vsaki priložnosti.

STORITVE PO MERI

Pravni poduk

 *Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal zunanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP - Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014)