DS 7 CROSSBACK
E-TENSE 4x4

PRIKLJUČNI HIBRID SUV

Od € z DDV

 

HIBRIDNI BENCINSKI MOTOR 4x4


Moč:

Sistemska moč : 220 kW / 300 KM
300 konjskih moči in štirikolesni pogon, od 0 do 100 km/h v 6,5 sekunde

 

Poraba/emisije (WLTP):
nižja od 2,2 litra / 100 km
nižje od 49 gramov CO2/km

PRIKLJUČNI HIBRID PO STANDARDU DS

Učinkovitost in inteligenca

Odpravite se na neslišno vožnjo za volanom vozila DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 po zaslugi električnega načina pogona, ki omogoča 50 kilometrov avtonomije (WLTP), kar povsem zadostuje za vsakodnevno pot od doma do službe.

SVOBODNA VOŽNJA

TEHNOLOGIJA DS 7 E-TENSE

PREGENERATIVNO ZAVIRANJE

FUNKCIJA E-SAVE

NAČINI VOŽNJE

Baterijo napolnite z zaviranjemVEČ INFORMACIJ
Prihranite energijo za kasnejeVEČ INFORMACIJ
Izkoristite razne načine vožnjeVEČ INFORMACIJ

PREDNOSTI PRIKLJUČNEGA HIBRIDA E-TENSE

Tiha in udobna vožnja

Uživajte v tišini v vozilu med fazami zagona ali v načinu brez emisije. Občutek tišine ojača laminirana zasteklitev, ki je standardna pri različicah E-TENSE.

Vozite povsod v vseh okoliščinah

Če se odločite za priključni hibrid, si zagotovite svobodo gibanja po mestu, kjer je v središču mesta omejitev hitrosti prometa. Naše različice E-TENSE so opremljene s modro LED diodo, nameščeno na vrhu vetrobranskega stekla, kar pomeni, da je aktiviran električni način.

Emisije in poraba

Naši priključni hibridni motorji E-TENSE imajo zgledno porabo in emisije  na trgu: od 30 g CO₂ / km in 1,3 litra / 100 km pri motorju E-TENSE 4x4 300.

Prtljažnik in prostornost

Naši inženirji so ustvarili iznajdljivo in edinstveno arhitekturo, ki ohranja prostornost in prostornino prtljažnika. S prtljažnikom 555L je prtljažnik različic E-TENSE eden največjih v segmentu SUV PHEV.

Namenske storitve E-TENSE

Iskanje polnilnih postaj, nadzor nad porabo baterija in doseg, načrtovanje poti  ali namestitev polnilne postaje doma: ponujamo številne storitve za vaš večji dušni mir.

Različica s štirikolesnim pogonom

Motor E-TENSE 4x4 300 z dvema elektromotorjema, enim spredaj (110 KM) in drugim zadaj (113 KM), doseže 300 KM za izjemne zmogljivosti.

PLUG-IN HYBRID 4x4

Ključne statistike

1. 80kW elektromotor

2. Samodejni menjalnik

3. PureTech motor z močjo 200 KM

4. 13,2kWh litij-ionska baterija

5. Vgrajen 7kW polnilnik

6. 80kW zadnji električni motor

TEHNOLOGIJA IN PREFINJENOST

Spoznajte elegantno notranjost, posvečeno vašemu udobju

 Potniški prostor DS 7 CROSSBACK izstopa s svojimi unikatnimi kreacijami: giljoširana dekoracija "Clous de Paris", ura B.R.M R180 okrasni šivi z bisernim vzorcem.

 

O pozorno izdelanih podrobnostih hibridne izvedenke E-TENSE 4x4 priča tudi vgravirana črka "E" na prestavni ročici, ki spominja na električni koncept.

VAŠ VOZNI STIL IN DRUGI DEJAVNIKI VPLIVAJO NA DOSEG

Številni dejavniki lahko vplivajo na električni doseg vašega priključnega hibridnega vozila, med njimi vremenske razmere in način vožnje.

Hitrost

Hitrost je dejavnik, ki najbolj vpliva na doseg vašega priključno hibridnega vozila. Pri nizkih hitrostih dajte prednost električnemu načinu. Na avtocestah in hitrih cestah je treba ohraniti avtonomijo.

Stil vožnje in vrsta terena

Način vožnje in zunanji teren vplivata na doseg vašega priključno hibridnega vozila. Poleg ekološkega načina, ki ga lahko izberemo med štirimi načini vožnje, vas vabimo, da se spolužujete  tudi eko vožneo. Uporaba regenerativnega zaviranja in gladka vožnja pripomoreta k  prihranku tudi do  15% porabe goriva.

Temperatura in ogrevanje

Ekstremna vročina ali ledeni mraz vplivata na kemijske reakcije baterij. Razlika v avtonomiji, povezani z ogrevanjem, se lahko med pomladjo in zimo razlikuje do 35%. Predgrevanje avtomobila je ena najučinkovitejših rešitev za podaljšanje življenjske dobe baterije pozimi in poleti.

KARIZMATIČEN IN PREFINJEN

Čeprav je naša izvedenka E-TENSE 4x4 ohranila genetski zapis in DNK modela DS 7 CROSSBACK, je v primerjavi z njim še bolj elegantna po zaslugi številnih ekskluzivno oblikovanih dodatkov, ki namigujejo na modernost in zmogljivost.

STORITVE PO MERI

*Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP - Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).