DS 4 E-TENSE

Priključni hibrid 225 KM

Od 47130 € z DDV

[cle1: HUB_SANS_RETOUCHEJPG Lang:SL]
 

ELEKTRIČNI DOSEG

Do 55 km
(kombinirani cikel WLTP*)

POLNJENJE

1 ura 45 minut na 100 % napolnjenost

(na polnilni postaji 32 A 7,4 kW)

MOČ MOTORJA

225 KM

(180 KM benciski motor + 110 KM električni motor)

Motor E-TENSE Mobilnost nove generacije

Uživajte v razburljivih občutkih v vožnji po zaslugi naše priključno hibridne tehnologije E-TENSE. Kombinacija električne energije in bencinskega goriva, ki združuje prožnost in dinamičnost, je zagotovilo za zabavno in udobno vožnjo. Emisije priključno hibridnega motorja z 225 konjskimi močmi vozila DS 4 E-TENSE znašajo od 29 gramov CO₂/km dalje (po pridobitvi homologacije).

E-TENSE: tehnologija po navdihu Formule E

E-TENSE: tehnologija po navdihu Formule E

Na podlagi naših izkušenj, pridobljenih med sodelovanjem na prvenstvu Formule E in tudi dvojnega naziva svetovnega prvaka, smo v vozilo DS 4 vgradili inovativne tehnologije, ki so izšle iz avtomobilskega športa in bile ustrezno prilagojene, kot sta recimo regenerativno zaviranje in funkcija E-SAVE.

Tehnologija E-TENSE

Povsem svobodna vožnja

Regenerativno zaviranje

Funkcija E-SAVE

Načini vožnje

Polnjenje baterije med zaviranjemVeč
Regenerativno zaviranje
Nastavite uporabo električnega načina.Več
Funkcija E-SAVE
Izberite svoj način vožnje.Več
Načini vožnje

PREDNOSTI PRIKLJUČNEGA HIBRIDA E-TENSE

Emisije

Vozilo DS 4 E-TENSE s priključno hibridnim motorjem, ki razvije 225 konjskih moči, združuje nizke emisije in nizko porabo: od 30 gramov CO2/km dalje in 1,4 litra/100 km (po pridobitvi homologacije). Na ta način boste lahko zapeljali tudi v tiste predele mesta, kjer veljajo omejitve prometnega režima.

Neslišno delovanje in udobje v vožnji

Za volanom naših priključno hibridnih vozil lahko uživate v povsem neslišni in mehki vožnji. Ob preklopu v električni način začne na vetrobranskem steklu svetiti LED dioda sinje modre barve, ki naznanja, da je vklopljen električni pogon.

Posebne storitve E-TENSE

Izkoristite storitve DS Automobiles neposredno na vašem pametnem telefonu ali v vozilu in si olajšajte vsakodnevna opravila: lokacija polnilnih postaj in načrtovanje postankov za polnjenje ali montaža polnilne postaje na domu.

Tehnologija in prefinjenost

Naši priključno hibridni modeli E-TENSE združujejo najbolj napredno tehnološko znanje in nadstandardne zmogljivosti.

Doseg in polnjenje DS 4 E-TENSE

Preklopite v način ničnih emisij

Če želite s priključno hibridnim vozilom izkoristiti vse prednosti vožnje na električni pogon, je polnjenje ključnega pomena. Za zagotovitev najbolj učinkovite uporabe vam priporočamo, da vozilo DS 4 E-TENSE polnite vsak dan. Na doseg priključno hibridnega vozila lahko vplivajo razni dejavniki, kot so vremenske razmere, hitrosti ali stil vožnje.

Hitrost

Hitrost je eden od dejavnikov, ki najbolj vplivajo na doseg vašega priključno hibridnega vozila. Če želite maksimalno povečati doseg vašega vozila, vedno raje vozite z enakomerno in zmerno hitrostjo.

Termično udobje in ogrevanje

Za nastavitev temperature v potniškem prostoru vaše vozilo izkorišča baterijo glede na zunanje vremenske razmere, enkrat bolj in drugič manj. V zimskem času je lahko energetska poraba 35 % višja kot spomladi, zato je priporočljivo, da se ozračje v vašem priključno hibridnem vozilu vnaprej ustrezno segreje ali ohladi, medtem ko se vozilo polni.

Stil vožnje in relief cestišča

Relief cestišča in vaš stil vožnje močno vplivata na doseg vašega priključno hibridnega vozila. Med štirimi razpoložljivimi načini vožnje izberite hibridni način, izkoristite prednosti eko vožnje in uporabljajte regenerativno zaviranje, da boste lahko maksimalno izkoristili baterijo in prihranili do 15 % električne energije.

STORITVE PO MERI

Pravni poduk


¹Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP - Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).