DS, legenda rojena iz Citroëna

Leta 1955 je Citroën v svojih delavnicah ustvaril vizionarsko mojstrovino: Citroën DS 19.

Projekt VGD, ki se je na pobudo Pierra Boulangerja začel leta 1938, da bi nadomestil avtomobil Traction Avant, se je končal šele 17 let kasneje z avtomobilom DS 19, ki je bil lansiran oktobra 1955. Pri razvoju in izpopolnjevanju tega avtomobila so glavno vlogo odigrali trije moški.

  • najprej André Lefèbvre, po izobrazbi letalski inženir,
  • zatem Paul Magès, inženir samouk, ki je ustvaril hidravlični sistem,
  • in nazadnje še Italijan, Flaminio Bertoni, nadarjeni oblikovalec, kipar in slikar, ki skupaj s svojo ekipo risarjev stoji za revolucionarnimi in elegantnimi linijami avtomobila DS.

CITROËN DS 19, 21 IN 23: koncentrat visoke tehnologije

V petdesetih letih je iz Citroëna DS 19 izšlo več različnih izvedenk. Prva je bila ID 19, ki so jo predstavili oktobra 1956, nato sta leta 1958 sledila še karavan in izvedenka DS 19 Prestige.

DS 19 je od samega začetka požel velik mednarodni uspeh. Bil je simbol francoske elegance in avantgardnosti, ki so ga izvažali na vse štiri konce sveta.

... DS POSTANE SAMOSTOJNA ZNAMKA DS

 DS, ki je uradno postala tržna znamka 1. junija 2014, jasno kaže svojo ambicijo: utelešati francosko znanje o avtomobilskem prestižu.

Francoska avtomobilska znamka DS gradi na izjemni zapuščini vozila DS 19, ki je nastal natanko pred 60. leti. Ta legendarni avtomobil je izražal vrednote inovativnosti, odličnosti in avantgardnosti.

DS, SPIRIT OF AVANT-GARDE OD LETA 2014

Leta 2015 je znamka slavila 60-letnico originalnega modela DS in na avtomobilskem salonu v Ženevi razkrila svoj slogan "DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE", svoj novi logotip in novo vozilo DS 5 z legendarno okrasno masko DS Wings.

Tako kot Citroën DS iz leta 1955 tudi današnja vozila DS združujejo izjemen stil in tehnologijo, udobje in dinamičnost, plemenite materiale in prefinjenost.