DS X E-TENSE

Prihodnosti je bila vržena rokavica izziva

DS X E-TENSE

NAŠE SANJE ZA LETO 2035

Zaprite oči in se prepustite sanjarjenju ... Vklopite vse svoje čute in si zamislite nove oblike, nove materiale in nove tehnologije avtomobila, ki bo v prihodnosti poosebljal razkošje na štirih kolesih.

V današnji hitro razvijajoči se avtomobilski industriji so si oblikovalci in oblikovalke znamke DS Automobiles, ki gojijo neizmerno strast do avtomobilov, za nalogo zadali obuditi svoje sanje o avtomobilu prihodnosti.

DS X E-TENSE JE ASIMETRIČEN

Plod njihovih sanj za prihodnost, v sklopu katerih niso imeli čisto nobenih vnaprej določenih omejitev, je DS X E-TENSE.Kot strastni privrženci svojega poklica so oblikovali svojo vizijo za leto 2035, ki zaradi njihovega skoraj obsesivnega iskanja brezhibne mobilnosti neznansko odstopa od sedanjosti. Kreatorji znamke DS so si zadali eno samo nalogo: združiti tehnologijo in poezijo. DS X E-TENSE je njihova fantazija o francoskem prestižu za kupca iz leta 2035, ki bo morda imel drugačne potrebe kot današnji, vendar pa si bo še vedno želel privoščiti užitke.

Imaginarne tehnologije

Oblikovalcem je uspelo povsem ovreči vse ustaljene zapovedi in med sanjSarjenjem zasnovati strastno vozilo, ki je “lahkotno kot peresce” in “skoraj tako “neslišno kot sapica”.

100 % električni pogon zagotavlja neprimerljivo odzivnost. Znotraj obeh prednjih koles je nameščen motor, ki med vožnjo doseže 400 kW moči (540 konjskih moči). Za vožnjo po dirkališču pa je na voljo poseben način, v katerem se moč poveča na 1000 kW (1360 konjskih moči). Voznik se lahko naužije izjemno zmogljivega vzmetenja, ki so ga razvili inženirji ekipe DS Performance, ki stoji za programom formule E znamke DS. Podvozje iz karbonskih vlaken sloni na inovativnih vzmeteh in vzvojnih drogovih. Vlečno moč, oprijem in upočasnjevanje upravlja napredni računalniški sklop, zasnovan za zagotavljanje optimalne zmogljivosti na vseh vrstah podlage.

Radikalno drugačno doživetje

V kokpit so dostopna vrata Elytre, ki so okrašena z vezavo iz ogljikovih vlaken / usnja. Neizogibno je, da oči pritegne piramidalna arhitektura enojnega sedeža, ki se popolnoma prilagodi voznikovi zgradbi kot vgrajeni sedeži, ki jih vidimo na avtomobilskih dirkah. Medtem je volan v skladu s simbolom, ki ga je vedno predstavljal glede na strast do avtomobilov, vabljiva kombinacija usnja, lesa in kovine. Dvobarvno usnje Millennium Blue in Navy Blue Aniline je dodelano z DS-jevim vzorcem bisernega zgornjega šiva. Že ti sestanki prispevajo k obljubi edinstvenega doživetja, ki je enkrat nameščeno v pilotski kabini, in vozniku zagotovijo adrenalin, še preden se umakne.

Pomirjajoča kapsula

DS X E-TENSE je asimetričen. Notranji ambient je na desni strani drugačen kot na levi. Ko voznik vstopi v kapsulo skozi dvigajoča se vrata v obliki galebjih kril, hkrati postane tudi potnik najsibodi sam ali v spremstvu sopotnika. Zaradi asimetričnosti je pod kapsulo iz prozornega stekla možna povsem drugačna razporeditev prostora. Sopotnika obdaja čutna kapsula, medtem ko sedi na prezračevanem in masažnem sedežu, ki se razteza kot ptičje krilo in ga na zgornjem delu krasi motiv pernate zvezde. Potovanje z vklopljenim avtonomnim načinom vožnje ponuja zares edinstvene izkušnje, saj se poleg dotika vzbudijo še drugi čuti, kot je na primer sluh. Za zvočni ambient z visoko kakovostjo reprodukcije neposredno poskrbi zvočni pult, ki je del armaturne plošče.