OBVESTILO ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

PREVERITE INFORMACIJE

DS AERO SPORT LOUNGE: UMETNOST POTOVANJA

26. februar 2020

Konceptno vozilo DS AERO SPORT LOUNGE je manifest, s katerim namerava blagovna znamka ponazoriti neologizem "trajnostno". Več kot očitno želi ponuditi prestiž in se hkrati osredotočiti na vpliv na okolje: plemenitost v trajnosti.
DS AERO SPORT LOUNGE naznanja začetek nove dobe avtomobilizma.

DIMENZIJE MOČ MOTORJA DOSEG

Dolžina : 5 metrov

Širina : 2,10 metra

 

Električna moč 500 kW (680 KM)

0 do 100 km/h v 2,8 sekundah

650 km po WLTP ciklu

Vdih inovacije

Visokemu voznikovemu mestu, odlični vidljivosti in prvorazrednemu udobju se pridružujejo aerodinamična in tehnološka učinkovitost ter izjemen dizajn … Poteze vozila DS AERO SPORT LOUNGE so edinstvene. Ponuja namreč odgovor na zelo aktualno problematiko: kako lahko uporabimo najnovejše učinkovite tehnologije, brez da bi se odpovedali karakternemu in mogočnemu dizajnu.… Nova zakonodajna določila zahtevajo preoblikovanje oblike in okoljskega vpliva vsakega vozila. DS AERO SPORT LOUNGE ponuja edinstven odgovor na razne problematike. Profil zaznamuje prepoznavna osvetlitev E-TENSE kot simbol električnega motorja z močjo 500 kW (680 konjskih moči), ki deluje v povezavi z baterijo nove generacije s kapaciteto 110 kWh, ki je nameščena v podu vozila in s katero doseg vozil znaša več kot 650 kilometrov. Tehnologija, ki je del zapuščine nazivov prvaka iz Formule E, omogoča osupljive pospeške od 0 do 100 km/h v le 2,8 sekunde.

Prednja okrasna maska obdaja logotip in osvetljene črke napisa DS AUTOMOBILES. Za tem steklom iz kompozitnega materiala se nahajajo skrite oči v obliki zaznaval, ki odčitavajo cestišče in računalnikom pošiljajo terabajte informacij.
Na obeh straneh so poleg prednjih žarometov DS MATRIX LED VISION vgrajene tudi dnevne luči in svetlobne tančice DS LIGHT VEIL, ki napovedujejo osvetlitev znamke DS prihodnosti.

Potovanje postane umetnost

Avtomobilska revolucija se odvija tudi znotraj potniškega prostora. Izhajajoč iz svoje zgodovine in svojih referenčnih točk je znamka DS Automobiles na novo izumila potniški prostor ter ustvarila napravo, v kateri lahko potujemo. Zasloni, ki so v večini konceptnih in serijskih vozilih prevzeli najpomembnejše mesto, zdaj niso več prisotni.

Pred potniki dve široki lameli ustvarita lebdečo obliko. Na spodnji lameli, prekriti s satiniranim bombažem, se prikazujejo informacije z zgornje lamele. Na površini se prikažejo elementi za navigacijo ali za seznanitev z novimi oblikami informacij za razvedrilo in povezavo z družbenimi omrežji. Informacije za vožnjo in razvedrilo so lahko združeno prikazane na isti površini, saj zaradi odstranitve zaslonov na dotik pri tem ni več nobenih omejitev.

Naslon za roke med sedežema služi kot vodnik, saj zaznava, analizira in odgovarja na vsak premik roke. Zahvaljujoč tehnološkemu partnerskem sodelovanju z zagonskim podjetjem Ultraleap iz Silicijske doline DS AERO SPORT LOUNGE napoveduje, kako bodo interakcije v potniškem prostoru videti v prihodnosti. S kombinacijo tehnologij Leap Motion in Ultrahaptics, lahko roka opravi premik in prejme senzoričen odgovor. Zaznavala odkrijejo vsak premik, majhni zvočniki pa oddajo signal, ki se občuti kot nekaj trdnega.

Načine interakcije z okoljem, ki jih za zagotovitev večje brezskrbnosti nenehno poenostavljamo, je težko uskladiti v svetu, ki želi biti nenehno povezan in hkrati tudi povsem odklopljen. DS AERO SPORT LOUNGE lahko preoblikuje čas. Razmerje časa se spreminja glede na to, ali se želite osredotočiti na vožnjo in užitke ali na neskončnost potovanja.

IRIS, umetna inteligenca konceptnega vozila DS AERO SPORT LOUNGE se nahaja na sredini instrumentne plošče, prek katere lahko nadzorujete popolnoma vse s preprostimi razgovori.

Združitev francoskega strokovnega znanja o prestižu in novih plemenitih materialov v slogu Future Craft

Lamelo na instrumentni plošči in naslonjala sedežev krasi dizajn slamnate intarzije. Ta skrbno oblikovan material predstavlja popolno kombinacijo med prestižno ročno spretnostjo in željo po večji trajnosti. Slama, ki je sicer razširjen in dostopen material, tako postaja simbol plemenitosti prek edinstvenega strokovno podkovanega znanja pariških mojstrov.

Široko oblikovane sedeže krasi satiniran bombaž, s katerim je obdana pena visoke gostote, ki v ospredje postavlja udobje. Površina je izjemno gladka zahvaljujoč izjemno gostemu tkanju, ki omogoča neprimerljivo trpežnost in mehkobo.

Vrata prekriva tehnološko dovršeno blago iz treh vrst mikro tkanine, ki vsebuje številne prozorne niti in v potniški prostor vnaša svetlobo. Unikaten način tkanja, ki je plod neverjetne obrtniške spretnosti, združuje umetnost in tehnologijo.