POLNJENJE VAŠEGA DS

Polnjenje je bistven korak, da v celoti izkoristite svoj električni ali priključni hibridni avto. Ko ne uporabljate svojega vozila, vam vzame le nekaj sekund, da ga priključite in polnite.

POLNJENJE DOMA ALI NA POTI

Polnjenje
Polnjenje

Ko govorimo o električnem vozilu, se nam pogosto zastavljajo ista vprašanja!

Na voljo imate številne rešitve za polnjenje, bodisi pri vas doma, v službi ali na poti, s pomočjo katerih boste lahko svojega DS povsem enostavno do potankosti izkoristili.

Hišne rešitve za polnjenje

Za polnjenje na domu zadostuje klasična gospodinjska vtičnica.

Svoje vozilo lahko seveda napolnite na klasični gospodinjski vtičnici s kablom za gospodinjski priključek, ki je dobavljen serijsko.

Če pa želite vozilo hitreje napolniti, se odločite za zmogljivejši priključek ali postajo Wallbox. Medsebojno se razlikujeta po tehničnih karakteristikah:

  • Postaja Wallbox je zmogljivejša in ponuja možnost zelo hitrega polnjenja.
  • Priključek Green up pa je zlasti zelo ugodna rešitev. Med polnjenjem porabi manj energije in poleg tega omogoča tudi hitrejše polnjenje kot na klasični vtičnici.
  • Polnilni kabel za gospodinjsko vtičnico, ki je vašemu vozilu priložen serijsko, je primeren za uporabo na zmogljivejšem priključku. Ob nakupu postaje Wallbox pa boste prejeli poseben kabel.
Polnjenje

NAČINI POLNJENJA

POLNJENJE NA GOSPODINJSKI VTIČNICI

Naše modele E-TENSE lahko napolnite iz običajne gospodinjske vtičnice s standardnim kablom Mode 2, ki ste ga dobili ob nakupu.

S to rešitvijo polnjenja boste lahko za 100 km dosega svoj DS 3 CROSSBACK E-TENSE napolnili v manj kot 10 urah in DS 7 CROSSBACK E-TENSE. boste za polnjenje potrebovali manj kot 8 ur.

POLNJENJE NA ZMOGLJIVEJŠEM GOSPODNIJSKEM PRIKLJUČKU

Z namestitvijo zmogljivejše vtičnice lahko izboljšate hitrost polnjenja vašega E-TENSE. Zahvaljujoč tipu priključka, ki zagotavlja več energije (izmenični tok) lahko svoje električno ali hibridno vozilo v celoti napolnite na kateremkoli gospodinjskem priključku. Trajanje polnjenja je različno. Na priključku z močjo 3,2 kW (obvezna montaža s strani strokovno usposobljene osebe) traja na primer 4 ure, na standardnem priključku z močjo 1,8 kW pa 7 ur (odvisno od modela)

DS WALLBOX

DS Automobiles ima v svoji ponudbi različne priključke DS Wall Box, ki omogočajo varno in optimalno polnjenje vašega DS-ja. Ponujamo pa vam tudi možnost montaže, ki jo opravi njegovo partnersko podjetje, ki bo opravilo tudi diagnostiko vaše električne instalacije. Odvisno od izbrane intenzivnosti lahko DS 3 CROSSBACK E-TENSE napolnite do 100% v 5h15 s kablom Mode 3* in v manj kot 2 urah  DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

* z vgrajenim polnilnikom 11 Kw.

DS Automobiles ima v svoji ponudbi različne priključke DS Wall Box, ponuja pa vam tudi možnost montaže, ki jo opravi njegovo partnersko podjetje, ki bo opravilo tudi diagnostiko vaše električne instalacije.

Kabla načina 2 in načina 3 sta serijsko dobavljena v posebni torbici.

Znamka DS Automobiles je za montažo priključka DS Wall Box na vašem domu izbrala podjetje GIASERVIS d.o.o., saj vam želi zagotoviti najboljšo možno storitev in vam nuditi maksimalno pomoČ pri postavitvi vaše rešitve za polnjenje, da boste povsem brez vseh skrbi. S tem vam zagotavljamo, da bo vaša inštalacija kakovostna, hitro vzpostavljena in cenovno ugodna.

 

Polnjenje

PRIKLJUČNI KABLI ZA POLNJENJE

Predstavljajte si, da je vsaka vtičnica tudi polnilna točka.
S pomočjo kablov, ki so v ponudbi, boste lahko uporabljali vse vrste javnih polnilnih priključkov ali vozilo napolnili pri sebi doma.

 

Obstaja več vrst kablov za polnjenje vašega električnega ali priključnega hibridnega avtomobila, ki jih je treba prilagoditi glede na izbrano rešitev za polnjenje in moč vgrajenega polnilnika v vozilu. Ob nakupu vašega DS lahko dve vrsti kablov (standardni kabel MODE 2 in MODE 3) omogočata hitrejše ali počasnejše polnjenje avtomobila.

Kabel standardnega tipa Mode 2 ¹

Ta standardno dobavljen kabel lahko prenese moč 1,8 kW. Namenjen je občasni uporabi v gospodinjstvu.

Ojačan kabel Mode 2 za izmenični tok

Ta kabel, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko podpira moč 3,2 kW. Zasnovan je za uporabo na  zmogljivejši gospodinjski vtičnici.

Kabel Mode 3 za izmenični tok²

Ta kabel lahko podpira moč 7,4 kW. Optimiziran je za uporabo na DS Wall Box 7,4 kW ali javnem 

priključku.

Kabel Mode 3 za trfazni tok ²

Ta kabel lahko podpira moč 22 kW. Optimiziran je za uporabo na DS Wall Box 22kW ali javnem priključku.

¹ Kabel standardnega tipa Mode 2 je standardno dobavljen z DS 7 CROSSBACK E-TENSE in DS 9 E-TENSE.
² Kabel Mode 3 za izmenični tok je standardno dobavljen z DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

 

JAVNE HITRE POLNILNICE

Način 4 (enosmerni tok)


ČAS POLNJENJA :
- 80% v 55 min (50 kW)
- 80 % v 30 min (100 kW)

 

 

 

Hitre polnilnice porabijo veliko energije, zato enega od teh ne bi namestili v svojem domu, ampak jih lahko najdete na različnih javnih lokacijah. Avtocestne bencinske storitve jih imajo, prav tako vedno več bencinskih servisov, nekateri supermarketi in trgovine. Hitra polnilnica uporablja neposredni tok za polnjenje baterije z zelo visko hitrostjo polnjenja. So zelo učinkovite do 80% napolnjenosti, nato pa prenehajo polniti ali upočasnijo polnjenje na zadnjih 20%.

Polnjenje na javnem priključku

Polnjenje na javnem priključku

Trenutno je v Evropi na voljo 110.000 javnih polnilnih mest, v Sloveniji pa je trenutno preko 400 javnih polnilnic. Omrežje se nenehno širi v okviru izgradnje novih polnilnih mest, ki se strateško nahajajo v neposredni bližini vaših vsakodnevnih dejavnosti.

*Za uporabo javnih polnilnih priključkov si morate priskrbeti primeren kabel. Kabel vam je na voljo med dodatno opremo v mreži DS ali pa boste prejeli ob nakupu postaje Wallbox.
*Polnilni priključki, ki so na razpolago na javnih mestih, imajo v povprečju 22 kW moči, lahko pa so tudi zmogljivejši. Posebej za hibridna vozila so primerni izključno priključki z močjo največ 43 kW.

 

Avtocestno omrežje polnilnih priključkov se nenehno širi, zato se lahko z električnim vozilom ob koncu tedna prepustite svojim nenadnim željam. Razni ponudniki, kot na primer PETROL ali SODO, bodo od leta 2020 dalje ponujali celovito mrežo polnilnic po celotnem slovenskem avtocestnem omrežju.

*Hitre polnilnice (več kot 43 kW) so primerne izključno za vozila na 100 % električni pogon.

Spoznajte E-TENSE modele